Z𝐚𝐤𝐨𝐧𝐨𝐝𝐚𝐣𝐧a 𝐟𝐨𝐫𝐮𝐦𝐬𝐤a 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯a
𝐕𝐒𝐀𝐊𝐀 𝐃𝐑𝐔𝐆𝐀 𝐄𝐍𝐎 𝐔𝐉𝐀𝐌𝐄
Nova zakonodajna forumska gledališka predstava odpira problematiko nasilja in neenakosti na podlagi spola v svetu kulture in širše. Ustvarjalke s pripovedovanjem osebnih zgodb in scenskimi prikazi razkrivajo globoko zakoreninjene vzorce patriarhalnega nasilja, tišine, strahu in stigme.
Vzeto iz klasične zgodbe Antigone, v predstavi prepletajo motiv ljubezni in sovraštva z žgočimi sodobnimi temami, ustvarjajoč močno in provokativno umetniško delo.
Predstava je namenjena spodbujanju dialoga, ozaveščanju in spremembi družbenega ter zakonodajnega odnosa do spolnega nasilja v kulturnem prostoru in širše. To je predstava, ki ne le prikazuje, ampak aktivno vključuje občinstvo v razpravo in razmislek o pomembnih družbenih vprašanjih.
𝐌𝐚𝐠𝐝𝐚𝐥𝐞𝐧𝐞 𝐊𝐫𝐢𝐯𝐨𝐩𝐞𝐭𝐞: Ana Lorger, Urša Rahne, Maca Svete, Maša Šebek, Rina Pleteršek, Paulina Pia Rogač, Nika Manevski, Neja Šmid in Metka Bahlen Okoli
𝐓𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜̌𝐧𝐚 𝐩𝐨𝐝𝐩𝐨𝐫𝐚: Veronika Hana
𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤𝐜𝐢𝐣𝐚: Kulturno umetniško društvo Transformator
𝐒𝐨-𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚: Pionirski teater, Društvo ŠKUC
*Magdalene Krivopete: kolektiv aktivistk, feministk, ki predvsem preko tehnik gledališča zatiranih, pa tudi drugih uprizoritvenih umetnosti, z iskanjem estetskih izrazov in interaktivnimi akcijami raziskujejo neenakosti na podlagi spola in stereotipe, ki podpirajo nasilje in mizoginijo.
*zakonodajna forumska predstava:
forumsko gledališče (občinstvo predlaga spremembe prizorov), v kombinaciji s konvencionalnimi rituali parlamentarne zbornice, na koncu predstave zberemo odobrene predloge in prizadevanja ter se jih poskusi predlagati zakonodajalcem v odobritev.
𝐃𝐨𝐠𝐨𝐝𝐞𝐤 𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐚 𝐬𝐭𝐚 𝐝𝐞𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐚 𝐄𝐧𝐚𝐤𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐩𝐨𝐥𝐨𝐯 𝐣𝐞 𝐳𝐚𝐤𝐨𝐧: 𝐮𝐬𝐭𝐯𝐚𝐫𝐣𝐚𝐦𝐨 𝐞𝐧𝐚𝐤𝐨 𝐝𝐫𝐮𝐳̌𝐛𝐨 𝐳𝐚 𝐯𝐬𝐞, 𝐤𝐢 𝐠𝐚 𝐬𝐨-𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐫𝐚 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐂𝐢𝐭𝐢𝐳𝐞𝐧𝐬 𝐅𝐮𝐧𝐝 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐚.

Uprizoritve

12. May ob 19:00

Dvorana Jenko, Miklošičeva ulica 28, 1000 Ljubljana