Poseben vikend v programu Pionirskega teatra!
Tokrat vrata, na oder v Dvorani Jenko, odpiramo mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki še sicer niso samozaposleni, ampak si vsekakor zaslužijo priložnost biti videni in slišani. Razlogov je več, vsekakor je glavni ta, da je ekipa mladih ustavrjalcev iz DOŠ Dobrovnik, naredila na žirijo Otroškega festivala Gledaliških sanj močan vtis in smo jih nagradili za najbolj izvirno predstavo festivala. Posebna nagrada je bila, da predstava dobi priložnost ponovitve v programu @Pionirski teater.
V duhu podpore mladim, ki gledališki medij uporabljajo zelo kreativno, drzno in v duhu časa, smo se odločili posvetiti njihovim temam, ki jih na odru igrajo, presprašujejo, uprizarjajo in delijo.
Pridite mladi in podprite svoje vrstnike, pripeljite starše, povejte vašim učiteljicam in učiteljem, da se v Pionirskem teatru dogaja nekaj prav za vse vas!
25.5.2024, ob 18.00, v Dvorani Jenko
Cena vstopnice: 5eur
VIVIT AMOR
Izvajalci: DOŠ Dobrovnik, DiáXínpad
Mentor: Miha Štampah
Slabo flirtaš? Težko pogledaš svoji simpatiji v oči? Imaš morda težave pri pogovoru z osebo, ki te privlači? V kolikor se najdeš v teh “problemih” imaš težave z dvorjenjem! Oglej si najnovejšo predstavo gledališke skupine DiáXínpad in ugotovil(a) boš, da pri tem nisi sam(a)! Bodi na preži in se nauči nekaj uspešnih, oziroma manj uspešnih tehnik zapeljevanja.
Glasba, ples, koketiranje, norčije, komedija, tragedija, dragi gledalec in gledalka sporočamo ti: VIVIT AMOR – Ljubezen živi!
Predstava traja 35 min
26.5.2024, ob 18.00, v Dvorani Jenko
Cena vstopnice: 5eur
BANG BANG, UMRI + pgovor z Maticem Muncem
Izvajalci: učenci @Pionirski dom – center za kulturo mladih
Mentorica: Urša Strehar Benčina
Zakaj jaz? Zakaj ona? Zakaj on? Zakaj kdorkoli?
Predstava Bang bang, umri je bila v Pionirskem domu prvič uprizorjena pred 15 leti. Ker pa je tema, ki jo obravnava besedilo Williama Mastrosimoneja žal še vedno aktualna, smo predstavo rekonstruirali ter s pomočjo mlade zasedbe posodobili, a ohranili njeno bistvo – raziskovanje posledic in povoda za streljanje na šoli. Predstava odpira več vprašanj kot odgovorov, a nas na različne načine sooča s temo nasilja. Predstava je primerna za mlade iz zadnje triade osnovne šole ter srednješolce, po predstavi pa bo sledil tudi pogovor z igralkami in igralci ter psihologom Maticem Muncem.

Uprizoritve

Za trenutni mesec ni predstav.