LETNA PREDSTAVA PKD FLAMENKO 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki v zavest nemudoma zareže z neslišnim ampak. 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki s pretanjeno močjo povezuje preteklost s slutnjo neizbežnosti in predstavlja zavezujoč obrat od spomina k pogumu do zaključka in obetu nadgradnje. 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki poraja dojetje smrti brez utehe, še preden se ta pojavi na prizorišču.  

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz, ki se nadaljuje z besedami smrt sem našla v gaju. Smrt je pogoj, da se na prizorišču pojavi Duende. 

Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat je verz iz španske ljudske balade, ki jo navaja Lorca v znamenitem predavanju Duende: teorija in igra. Predavanje je v slovenskem prevodu Andreje Udovč izšlo leta 2020 pri založbi Sanje, v letni predstavi PKD Flamenko pa kot vodilna nit razkriva razmislek o moči ustvajalne sile, ki giblje plešoča telesa. 

 

Koncept in koreografija: Ana Pandur 

Glasba: Vito Marenče

Interpretacija: Andreja Udovč 

Plesalke Pkd Flamenko

Produkcija: PKD Flamenko

Soorganizacija: Pionirski teater Ljubljana 

Gosta večera

bosta flamenko kitarist Vito Marenče in prevajalka, urednica in plesalka Andreja Udovč, ki bo interpretirala odlomke predavanja Duende: teorija in igra. 

ŠLA SEM, MATI MOJA, VRTNICE NABRAT

Tam v gaju me bo našla smrt, pokosí me tam v gaju. Šla sem, mati moja, vrtnice nabrat, smrt sem našla v gaju. Šla sem, mati moja, vrtnice porezat, smrt sem našla v gaju. Tam v gaju me bo našla smrt, pokosí me tam v gaju.

Vstopnice

5eur

Uprizoritve

08. June ob 20:00

Dvorana Jenko, Miklošičeva ulica 28, 1000 Ljubljana