Igralka Alja Kapun Cvetko se v sveži avtorski, monopredstavi OVCE poigrava z liki sebe kot mame, žene in igralke. Ima status gospodinje, živi na sociali ter v plesnivi in hladni hiši. Njeno kritično oko ošvrkne del nesmislov tega sveta ter se ostro spogleduje z dvoličnostjo človeka.

Scena minimalističnega duha ter gib prepleten z igro Alji omogočata iskanje globine človeške narave, tankočutno prežete z žalostjo, milino ter večnostjo in minljivostjo.

ALJA KAPUN CVETKO (1982)

je leta 2007 diplomirala na AGRFT, smer dramska igra in umetniška beseda pri mentorju Dušanu Jovanoviću in Janezu Hočevarju. Njen temelj je ples, medtem ko je igra zanjo igralnica. Vse življenje je svobodna umetnica, nikoli redno zaposlena v gledališču. Širši javnosti se je vsekakor vtisnila v spomin kot lik Maje iz tv serije Pod eno streho. Trenutno poučuje predmet GIB IN IGRA v Pionirskem domu v Ljubljani, kjer svoje znanje predaja mladim dušam. Aljo zanima družbeno kritičen teater, ki ne sodi v okvir politično korektnega teatra, pač pa z jasno dikcijo, gibom ter prezenco reže v srž problema.

Avtorska monopredstava

Scenarij, režija, igra: Alja Kapun Cvetko

Predstava traja eno uro in nima odmora.

Cena vstopnice: 20eur

Uprizoritve

18. May ob 20:00

Dvorana Jenko, Miklošičeva ulica 28, 1000 Ljubljana