Lutkovno-cirkuška predstava, ki je prirejena po literarnemu delu Carla Collodija z naslovom »Ostržkove dogodivščine«. Ostržkova zgodba popelje gledalca v čarobni svet cirkuških rekvizitov, umetnost žongliranja pa je prikazana na visoko kvalitetni in umetniško dovršeni ravni. Predstava traja 30 minut in je primerna za otroke vseh starosti.

USTVARJALEC

Jakob Bergant je cirkuški artist in performer s statusom samozaposlenega v kulturi. Je specializiran na področju žongliranja, vožnje monokolesa in v tehniki oblikovanja figur iz balonov. Leta 2008 je pričel z izvajanjem uličnih nastopov v centru Ljubljane, leta 2011 pa je kot srednješolec končal dvoletno izobraževanje in usposabljanje na ŠUGLI (šoli sodobnih performativnih in uličnih umetnosti), ki ga organizira Gledališče Ane Monro (GAM). V sodelovanju z GAM in njegovimi mednarodnimi festivali uličnega gledališča je nastopal v sedmih različnih predstavah, tako samostojnih kot skupinski. V letu 2023 je nastopal v novi cirkuški uprizoritvi »Ena+ena=tri« kot del skupine Tris. Predstava je imela v sklopu različnih dogodkov in festivalov že 11 uprizoritev.

USTVARJALKA

Maja Bergant je performerka in multidisciplinarna umetnica. Svojo performersko pot je začela na področju sodobnega orientalskega plesa v ljubljanskem studiju Shayala v sklopu katerega je nastopala v skupini. Udeležila se je tudi različnih tečajev in delavnic na področju cirkuških in gledaliških veščin (Cirkus La Bulle, ŠUGLA, Cirkokrog…). Pred kratkim pa je opravila tudi sklop klovnskih delavnic Tine Janežič na temo gledališkega klovna. Od leta 2017 nastopa in ustvarja tudi v duetu z Jakobom Bergantom. Omembe vredna sta umetniška inštalacija s performansom v sklopu dogodka »Čas brez dotika«(KUD Trivia 2020) ter nastop v polfinalu hrvaške oddaje »Supertalent«(2019).

Uprizoritve

01. June ob 17:00

Dvorana Jenko, Miklošičeva ulica 28, 1000 Ljubljana