Splet okoliščin in sodobnih klovnov predstavlja kabaret klovnovske skupine Za crknt s podnaslovom

Na ploh!

Skupina profesionalnih klovnov igralcev se je pred leti odločila ustvariti klovnovsko skupino Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Rdeč nos jih od nekdaj neznansko inspirira, čeprav ga nosijo v glavnem le še kot figo v žepu.

V letih skupnega delovanja so umetniki Za crknt ustvarili množico čudaško humorističnih likov s svojo neodvisno voljo in lastnim odrskim življenjem.

V dobri uri in pol boste spoznali Helgo in Heldo, nerazdružljivi par, ki ne zamudi nobenega ljubiteljskega dogodka v vasi, vsevedno voditeljico Lingoling, ki vam bo zastavila vprašanja, na katera nikoli ne boste mogli pravilno odgovoriti, Evroposlanca, ki vas bo nagovoril in pri tem skorajda utihnil, Aleksandra, ki še vedno vadi striptiz ter zlaganje oblek, edino Živo Divo, ki bo popestrila vaše vidno polje in usmerjala predstavo.

Organizator

Društvo za sodobno klovnsko umetnost

Sodelujejo

Maja Dekleva Lapajne, Petra Markovič, Tina Janežič, Dózsa Gergely, Simeon Huzun, Tomaž Lapajne Dekleva, Jošt Jesenovec, Luka Piletić in Andrej Zupanc

Uprizoritve

Za trenutni mesec ni predstav.