LARA JANKOVIČ, igralka in šansonjerka, ki je za svoje igralske kreacije na gledaliških odrih in filmskem platnu prejela številna priznanja, se je s prepletanjem glasbe in igre uspešno ukvarjala že v predstavi Kot jaz, kjer je poustvarila zgodbo Edith Piaf, v Kabaretu zlatih let Marka Vezoviška in glasbeni monodrami Roka Vilčnika Sirup sreče. Larinemu bogatemu raziskovanju različnih glasbenih tradicij pa je mogoče prisluhniti tudi na treh zgoščenkah: Kako diši svoboda, kakšne barve je mir?, Na kožo zapisane zgodbe, Pred vami stojim gola.

 

YULIA ROSCHINA, režija

Yulia Roschina se je rodila leta 1982 v Moskvi in se z osmimi leti preselila v Slovenijo. Gledališko režijo je študirala na AGRFT v Ljubljani. Posveča se režiji gledaliških predstav za odrasle in otroke. Polje njenega ustvarjanja zaobjema dramske, glasbene, plesne in lutkovne predstave. Med njenimi režijami velja omeniti gledališko predstavo Gospa Bovary Nebojše Pop Tasića, za katero je prejela Borštnikovo nagrado za najboljšo režijo. Njene močno vizualne in estetsko izčiščene predstave natančno detektirajo celoten spekter človekove duševnosti, ki ga vedno znova odkriva v poglobljenem raziskovanju z igralci.

 

SIMONA HAMER, dramatizacija

Samozaposlena v kulturi kot dramatičarka in dramaturginja. Soustvarila je več kot štirideset gledaliških predstav, številne so bile nagrajene. Napisala je več celovečernih izvirnih dram in je avtorica več adaptacij in dramatizacij. Je prejemnica Grumove nagrade in nagrade Gašperja Tiča za najboljši libreto za besedilo Cimra.

 

ANA PANDUR PREDIN, odrski gib

Plesalka, koreografinja, pedagoginja, avtorica. Po zaključenem izobraževanju klasičnega baleta je študirala flamenko ples in teorijo v Madridu, v Sloveniji pa je ustanovila PKD Flamenko. Flamenko povezuje s sodobnimi uprizoritvenimi praksami, s sodobnim plesom, gledališčem in glasbo.

 

RAVI SHRESTHA, kitara

Akademski glasbenik, kitarist in pedagog. Sodeluje v zasedbah argentinskega tanga in v flamenko-jazz duetu s kitaristom Miho Petričem. Poučuje na glasbeni šoli Radovljica.

 

TILEN STEPIŠNIK, kitara

Kitarist (klasična, električna, bas kitara in ukulele), samozaposlen v kulturi, inštrumentalist, pedagog, skladatelj. Nastopa doma in v tujini, izdal ali sodeloval  je pri 25 zgoščenkah, ukvarja se z različnimi zvrstmi glasbe. Soustanovitelj dua Aritmija z Dinom Džopo.

 

GAŠPER PRIMOŽIČ, harmonika

Akademsko izobrazbo je pridobil v Celovcu in Gradcu, poučuje harmoniko v Glasbeni šoli Radovljica, član skupine Etnomad, Rojotango kvartet ter Rojotango orchestra. Nastopa doma in v tujini.

 

ALEKSEJ ERMAKOV, balalajka:

Končal je Samarsko višjo glasbeno šolo Satalova ter Samarsko akademijo za glasbo in kulturo, bil je solist ansambla Sovjetske armade, s katerim je veliko igral tudi v Evropi. Igra v kvartetu Kalinka. Na številnih tekmovanjih je s svojo virtuoznostjo dosegal visoke ocene ali zmagoval. Je edini balalajkar v Sloveniji.

Lokacija predstave

Festivalna dvorana Ljubljana

Trajanje predstave

1 ura in 25 minut

Igra in poje

Lara Jankovič

Besedilo

Po motivih Olge Ivinske Leta s Pasternakom: Simona Hamer

Odrski gib

Ana Pandur Predin

Dramaturgija

Simona Hamer

Glasbeniki in aranžerji

Ravi Shrestha, Tilen Stepišnik, Aleksej Ermakov, Gašper Primožič

Vodja glasbene zasedbe

Ravi Shrestha

Glasba

Prirejene ruske pesmi in romance

Prepesnitve v slovenščino

dr. Igor Saksida, Zima-besedilo Feri Lainšček, glasba in aranžma Vitali Osmačko

Kostumografija

Elizabeta Zubčič

Maska

Romana Marolt

Scenografija

Lara Jankovič, Nejc Zupančič

Tehnična izvedba

Demo produkcija

Oblikovanje tona

Primož Vozelj, Damir Rapić

Oblikovanje luči

Alen Hrvatin, Matjaž Bajc

Ilustracija in oblikovanje

Mitja Bokun

Fotografije

Dejan Nikolić

Fotografije iz predstave

Jadran Rusjan

Produkcija

Lara Jankovič in Zavod LibertArt

Koprodukcija

Avditorij Portorož in Pionirski dom Ljubljana

Podporniki

Mercator d.d., Riko d.o.o, Viktoria lasulje, Mestna občina Ljubljana

Uprizoritve

Za trenutni mesec ni predstav.